Обробні дошки
-
349060
-
114003
-
ДР250
-
ДРКК61
-
ДРКК79
-
КА0036/45
-
ДРКК75
-
ДРКК65
-
ДРКК60
-
КА0013
-
ДРГ035
-
ДРГ032
-
ДРКК85
-
ДТК250
-
ДТК350
-
ДП240Б
-
ДП240
-
ДП320
-
ДП340Б
-
ДП340
-
ДП280
-
ДП3201
-
ДП360
-
ДП380
Кухонна дошка – важливий елемент будь-якої кухні, який майже не змінився з давніх часів. Використовується для оброблення м'яса, нарізування риби, овочів, зелені, хліба та кондитерських виробів. Нещодавно прийшла мода на дизайнерські обробні дошки. Їх навіть включають в сервіровку столу або використовують в якості підставки під гаряче блюдо.
У кожному ресторані є цілий набір дощечок в залежності від матеріалів і сфери застосування.
Особливості обробних дощок
Обробні дошки виготовляють з гігієнічних матеріалів, за якими легко доглядати: пластику, деревини твердих порід, скла. Купити кухонну дошку зовсім не складно, достатньо попередньо розглянути види кухонних обробних дощок і їх особливості.
Дерев'яні кухонні дошки. Для їх виробництва використовуються тверді породи дерева (дуб, ясен, горіх, клен, граб, бамбук, гевея). Такі дошки відмінно підходять для рубки м'яса, нарізки хліба і овочів, вони не туплять лезо ножа, екологічно чисті. Найчастіше користуються попитом вдома, в побуті. Перед початком використання такі дошки краще обробити маслом, а після - ретельно мити і витирати.
У цій категорії хотілося б окремо виділити торцеву обробну дошку. Вона відрізняється тим, що волокна дерева розташовані перпендикулярно ріжучої поверхні, а не паралельно, як у звичайних обробних дошках. Таким чином лезо ножа як би розсовує волокна, а не перерізає їх. Це значно збільшує термін служби обробної дошки, менше тупить ножі, зменшує попадання мікроскопічних частин деревини в їжу. Торцеві обробні дошки найчастіше купують на професійну кухню. Вибрати й купити торцеву дошку різного діаметру і форми Вам допоможуть менеджери нашого магазину.
Для подачі окремих страв створені спеціальні дерев'яні дошки, наприклад дошка для подачі піци і стейка. Дошка для стейка використовується і як тарілка, має стічний жолоб, ручку, додаткові виїмки під соуси і зручна у використанні. Дерев'яні дошки для стейків все частіше стають дизайнерським доповненням ресторанів в стилі етно. На дошках для піци передбачені поділу, що дозволяють легко і швидко її нарізати.
- Полипропиленовые доски. Рекомендуются для рыбы, морепродуктов, нарезки сырого мяса. Они не впитывают запахи, за ними легко ухаживать. Доска разделочная полипропиленовая имеет множество форм и цветов, не слишком сильно тупит ножи, практически не подвержена износу. Професійні пропіленові дошки відомих виробників гарантують гігієнічність, безпеку і довговічність, придатні для миття у посудомийній машині Єдиний мінус таких кухонних дощок – це подряпини, які залишаються з часом псують зовнішній вигляд. Тоді і приходить необхідність купити нову поліпропіленову дошку.
- Стеклянные и стекло-керамические разделочные доски – достаточно новые на рынке, но успели завоевать свое место. Отличный материал для фруктов, овощей и сладостей. Они не впитывают запахи, очень легко моются, красочны. Однако они хрупкие и быстро тупят лезвие ножа.
Выбор кухонных досок
Подобрать и купить любую доску, будь-то полипропиленовая разделочная доска или доска для стейка Вы можете в нашем магазине. Мы с удовольствие расскажем Вам об особенностях каждой из них, формах, толщине, сфере применения и с радостью доставим в любой город Украины.